Bahan :
1 cawan air
1 sb gula
1 ½ cawan tepung gandum - ayak
1 biji telur
1 sb butter
½ st garam
Coklat masakan - cairkan ngan kaedah double boiler
Cara :
1. Didih air + gula + butter + garam.
2. Kecik api, masuk tepung - kacau cepat2 jadi seperti doh lembut.
3. Tutup api, masukkan telur dan kacau cepat2.
4. Masuk dalam piping bag dan guna nozel.
5. Panaskan minyak, api sederhana. Picit sepanjang jari telunjuk dan gunting doh.
6. Goreng hingga garing.
7. Tos minyak.
8. Salut dengan coklat.
9. Siap !
Sumber
assalamualaikum zara, kaknoor singgah follow sini salam kenal ya
ReplyDeleteWaalaikumussalam kaknoor..terima kasih..salam perkenalan juga.. シ
Deletesedapnya <3 teringin nak makan sbb x penah cuba lagi churros ni
ReplyDeleteKalau macam tu, boleh cuba buat...churros sedap makan masa panas2.. シ
Deletenozela acuan tu nak beli kat mane
ReplyDeleteAde jual kat kedai peralatan buat kek..contoh macam kedai 2ply... シ
Delete