Bahan :
250g kacang hijau - basuh & tos kan
200 ml santan
2 cawan air
2 cawan gula pasir
¼ st garam
2 helai daun pandan
Cara :
1. Didih kacang hijau + air.
2. Masuk daun pandan, rebus kacang hingga kembang.
3. Masuk gula masak hingga larut.
4. Masuk santan, masak 5 minit.
5. Masuk garam, kacau sebati.
6. Siap!
Sedapnya!prnh buat skli hritu..seb baik jd..hihi
ReplyDeletebubur kajang hijau ni memang sedap (>.<)
ReplyDeletedah lama fae tak mkn bubur kcg huhuhu dulu masa kecik memang favourite
ReplyDeleteIni salah satu makanan favorite saya..enakk bingitttttttt.
ReplyDeletesedappnyeee....letak durian sikit pun sedap jugak. hihi
ReplyDeletemakanan khas di pagi hari kalau di warkop..hehe
ReplyDeletesodap XD
ReplyDeletefollow sini #496
follow back and keep in touch :D