Bahan:
4 ulas bawang merah - di tumbuk
2 ulas bawang putih - di tumbuk
½ st lada hitam - di tumbuk
2 ekor fillet ikan kembung - rebus + tumbuk
3 cawan santan / 1 kotak santan
Petola - potong bulat / ring
Terung - belah 2, potong serong
Baby corn - potong serong
Sedikit garam
Sedikit gula
Cara:
1. Didihkan santan + bawang merah + bawang putih + lada hitam + fillet ikan kembung.
2. Masuk baby corn + petola. Masak hingga lembut.
3. Masuk terung.
4. Masuk garam + gula.
5. Siap!
pandainya awak masak, nanti cikjaa nk belajar jgkla! hehe
ReplyDeleteBoleh la...hehehe....boleh aje..nak copy resepi dr blog nie pon boleh..zara izin kan.. シ
DeleteWAAAHH.. nak try lahh nanti..cam senang je..HEEEHEHEHEHE..
ReplyDeletewah wah.. nampak lazat tu :D
ReplyDeleteWow, nice recipe!! Might try this sometime XD
ReplyDeleteLooking forward to your forward recipess! XD
boleh cuba! simple je... nyumm nyum =)
ReplyDeletemak sy selalu gak buat camni, rindula pulak,,hehe
ReplyDelete