Bahan:
1 peket spaghetti
Sedikit garam
2 sb minyak zaitun
Cara:
1. Didih air + garam + minyak zaitun.
2. Masuk spaghetti dan masak hingga lembut.
3. Tos kan.
4. Siap!
Bahan bolognese:
20 tangkai cili kering - kisar
10 ulas bawang merah - kisar
5 ulas bawang putih - kisar
3 keping daging burger - lenyekkan
1 labu bawang Holland - diced
1 tin cendawan butang - diced
1 biji lada benggala - diced
4 biji tomato - diced
Sos cili
Sos tomato
sedikit garam
Mix herbs
Cara:
1. Tumis bawang Holland sampai layu.
2. Masuk cili kering + bawang merah + bawang putih. Tumis sampai garing.
3. Masuk daging burger. Tumis sampai garing.
4. Masuk sos cili + sos tomato.
5. Masuk air + garam + mixed herbs + cendawan butang + tomato + lada benggala. Masak hingga kuah pekat.
6. Siap!
alamak tiba2 rasa lapar nieyh :'(
ReplyDeleteSEDAPNYA! fav saya ni, spageti bolognese:D
ReplyDeletesedapnyaa.. lapar balik pulak rasa.. done follow back dear :)
ReplyDeletehttp://hiphiphorray15.blogspot.my/
Orait.. tq dear.. シ
Deleteok skg mcm dah mengidam spegetti pulak!
ReplyDeleteBoleh la try resepi nie..hehe.. シ
Deletemalasnyaaaa nak masak walaupun nak...kalau beli yg siap masam sangat selalunyaaa :(
ReplyDeleteResepi nie ikot anak tekak orang Malaysia..jadi,lebih kepada pedas...hehe. シ
Deletehihihi peberet. simple je kan buat ni =)
ReplyDeleteYup..simple aje..tinggal rajin aje nak buat. Hehe.. シ
Deletebermanfaat, thanks for sharing
ReplyDeletetak pernah buat sos sendiri. mesti hanya gunakan Prego. hihi. nice recipe. tq for sharing :)
ReplyDeleteTekak kite takley terima spaghetti, xtau nape.. Maybe blom jumpa yg sedap kot :P
ReplyDeleteMaybe sebab rasa masam masam kot..try la resepi nie, mane tau tekak leh terima..hehe.. ツ
DeleteSedap nya, terliur la pulak
ReplyDeletewhyyyyy..whyyy tengah diet ni ada fevret food plakkkkkkkkkk hahahah
ReplyDeletewahhh! nice recipe. =)
ReplyDelete