Bahan :
1kg remis
4 ulas bawang merah - hiris
3 ulas bawang putih - hiris
½ inci halia - hiris
3 batang serai - di titik
Sedikit garam
Cara:
1. Rendam remis ngan air + serbuk cili selama 15 minit, kemudian basuh bersih².
2. Tumis bawang merah + bawang putih + halia hingga naik bau.
3. Masuk serai.
4. Masuk remis, biarkan hingga kulit nya terbuka.
5. Masuk garam.
6. Siap !
shawal datang singgah + follow sini.. :)
ReplyDeletejemput join GA Shawal ^^
http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/02/daebakfebruary.html
saya tak pernah makan lagi siput nih . siput lain saya makan :)
ReplyDeletewow lama da x makan remis ni
ReplyDeletesedapnya..
ReplyDeletedapnyaaaa
ReplyDeleteremis ye nama dia..huhu jarang makan.lala dengan kepah je kenal
ReplyDeletesedapnya...
ReplyDelete