Bahan:
Ikan pekasam - tak perlu basuh
2 tangkai cili api - merah
- hijau
2 ulas bawang merah
Sedikit air asam limau
Cara:
1. Goreng ikan pekasam tanpa beras.
2. Kemudian, goreng beras + cili api + bawang merah hingga garing.
3. Tabur atas ikan pekasam.
4. Perah air asam limau atas ikan pekasam.
5. Siap!
Sedapnya.. buat sahur nie memang best..
ReplyDeleteMenu paling membuka selera..
sedapnya
ReplyDeletecair air liur.. huhuh
selama nie xth buat... skg dh th... thanks sbb kongsi... hehe...
ReplyDeleteSama².. Selamat mencuba.. シ
DeleteIni kalau makan nasi panas-panas...satu periuk pun boleh hadap! hahaha
ReplyDeletewah sedap ni!
ReplyDeleteSedap ni ikan perkasam makan nasi panas - panas. Tak sedar menambah 😀
ReplyDeleteapalagi pekasam banjarmasin,, sedapppp
ReplyDeletesedapnya makan dengan nasi panas2. :D
ReplyDeletehalammaakkkkk aiiiii this is my all time fav!!! kalau makan dengan nasi je pun, confirm bertambah-tambah! ini menu wajib sahur bulan puasa. hehe :)
ReplyDeletefav nii . .makan dengan nasi panas2 , tak pandang kiri kanan dahhh..
ReplyDeletefevret sangat ni pekasam sepanjang pregnant ni. kadang ratah camtu je sampai lah encik suami marahh kalau kantoi kat dia >,<
ReplyDeleteya Allah kecur air liur tengok ni! memang sedap sangat makan ikan perkasam ni :)
ReplyDeleteWAH ..SEDAP NI BILA MKN DGN NASI PANAS-PANAS
ReplyDelete