Bahan:
1 biji telur
1 cawan air pati daun pandan - 4/5 helai daun pandan
1 cawan santan
1 cawan air pati daun pandan - 4/5 helai daun pandan
1 cawan santan
2 sb tepung jagung
3 sb puri kurma
1 st esen vanila
3 sb puri kurma
1 st esen vanila
Cara:
1. Blend telur + air pati daun pandan + santan + tepung jagung + puri kurma + esen vanila sehingga sebati.
2. Kacau bahan blend dalam periuk dengan api kecil.
3. Sentiasa kacau kaya supaya tak berketul & melekat. Masak sampai pekat likat.
4. Tutup api.
5. Siap!
♥️ Steamkan roti dan makan dengan sangkaya
2. Kacau bahan blend dalam periuk dengan api kecil.
3. Sentiasa kacau kaya supaya tak berketul & melekat. Masak sampai pekat likat.
4. Tutup api.
5. Siap!
♥️ Steamkan roti dan makan dengan sangkaya
No comments:
Post a Comment