Bahan :
Nangka - buang biji
Air
Gula secukupnya
1 helai daun pandan - simpul
Cara:
1. Masak air + gula + daun pandan hingga gula larut.
2. Masukkan nangka.
3. Masak dengan api perlahan sehingga air kelihatan pekat berkilat.
4. Siap!
Teliurr mak...hehehe.. btw follow sini #587
ReplyDeletehttps://byshaz.blogspot.my/2018/03/letih-masa-pregnant.html
fuh
ReplyDeletemesti manis nih
hehehe
Ye..manis sangat :)
Deletesedapnye.. ini makanan biasanya ada di bulan puasa..pas buat berbuka^^
ReplyDeletewahhh.. manisan yang simple dan mudah dibuat ni... tq ya..
ReplyDeletejmput la join n meriahkan segmen GA kt sini
ReplyDeletehttp://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html
Simple je resepinya.
ReplyDeleteTerus rasa lapar. Hihi.
lezat dan nikmat tuh
ReplyDeletetak pernah cuba. selalu labu dan pisang hihi..
ReplyDeleteAssalamualaikum haiii, jalan ke sini :)
ReplyDelete