20g agar² tali
1 cawan gula pasir
½ tin susu cair
1400 ml air
Potongan buah - naga
- kiwi
- mangga
Cara:
1. Masak air + agar² hingga hancur.
2. Masuk gula. Masak hingga larut.
3. Basahkan sedikit loyang. Masukkan sedikit agar² jernih dalam loyang hingga penuh permukaan. Biarkan keras.
4. Susun potongan buah.
5. Masuk sedikit lagi agar² jernih hingga tenggelam buah. Biarkan keras seketika.
6. Masuk susu cair dalam baki agar². Kacau sebati.
7. Tuang agar² susu ke lapisan atas hingga habis. Biarkan sejuk.
8. Simpan dalam chiller.
9. Siap!
sedap tuuu
ReplyDeletehttp://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/02/segmen-follow-me-februari-2017-my-first.html jom join segmen ni. ^^
ReplyDeleteWahh bestnyaaa kakk 😋
ReplyDeletesedapnya puding mangga.
ReplyDeleteYummyyyyyyyy
ReplyDeletesedapnya :)
ReplyDeleteMenarik puding ni
ReplyDeleteCantek sangat puding-puding tuu. :)
ReplyDeleteI like the red one :D
ReplyDeleteFav! Okey. Dah lah tu. Nanti tergugat lagi. 😂
ReplyDelete