Bahan :
8 biji pisang
4 biji telur
¾ cawan gula pasir
2 cawan tepung gandum - ayak
2 st soda bikarbonat - ayak
Secubit garam
½ cawan minyak jagung
Hiasan : badam hancur
: coklat chips
Cara:
1. Lenyek pisang + gula. Ketepikan.
2. Pukul telur hingga kembang.
3. Kemudian, masuk bahan ayak + bahan lenyek + minyak jagung. Kacau sebati. Biar dalam 10 minit.
4. Panaskan oven pada suhu 180°C.
5. Masukkan adunan dalam papercup. Hiaskan.
6. Bakar selama 20 minit.
7. Siap!
Sumber: fb
lezatnya...
ReplyDeletesdapnya..:)
ReplyDeletebahan- bahan pun simple
ReplyDeletetengok makanan malam2 ni.. menguji nafsu makan betul.. hahahaha.. sedapp nyeee
ReplyDeletelama tak buat kek..nmpak sedap
ReplyDeleteLapar la pulak,.... haha
ReplyDeletelezat...
ReplyDeleteWah...boleh itu kirim ke rumah saya, buat arisan.
ReplyDeleteSedapnya. Boleh try buat ni.
ReplyDeletesedapnyaaaaa nak tryla nanti
ReplyDelete