CLICK HERE !

Monday 15 June 2015

BULGOGI - 불고기






Bahan :

1 kg daging lembu - hiris nipis
½ cawan kicap - ( kicap manis + kicap masin + kicap lemak )
1 st lada hitam
1 sb madu
Sedikit gula
Daun salad - hiasan
Bijan - kalau suka




Cara :

1. Perap daging + kicap + lada hitam + madu + gula selama 3 jam.
2. Grilled kat kuali leper sehingga masak.
3. Hias dengan daun salad + bijan.
4. Siap !







8 comments:

  1. sedapnyaaa, teringin nak cuba. rupanya senang je resipi dia. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang aje...tapi, ni Zara amik resepi orang melayu la...kalau amik betul² resepi korea...takot ade tambah bende kita tak leh makan..huhu.. シ

      Delete
  2. senangnya resepi...hihi boleh cuba ni..

    singgah blogwalking :) salam perkenalan!

    ReplyDelete
  3. Kalau guna daging kambing boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jugak rase nye..tapi, tak panggil bulgogi la..sebab gogi means beef in korean..kalau tak silap zara la...hehe シ

      Delete

CLICK HERE !