Bahan :
1 kg daging lembu - hiris nipis
½ cawan kicap - ( kicap manis + kicap masin + kicap lemak )
1 st lada hitam
1 sb madu
Sedikit gula
Daun salad - hiasan
Bijan - kalau suka
Cara :
1. Perap daging + kicap + lada hitam + madu + gula selama 3 jam.
2. Grilled kat kuali leper sehingga masak.
3. Hias dengan daun salad + bijan.
4. Siap !
mknan kpop nie..:)
ReplyDeleteHehe..
Deletesedapnyaaa, teringin nak cuba. rupanya senang je resipi dia. :D
ReplyDeleteSenang aje...tapi, ni Zara amik resepi orang melayu la...kalau amik betul² resepi korea...takot ade tambah bende kita tak leh makan..huhu.. シ
Deletesenangnya resepi...hihi boleh cuba ni..
ReplyDeletesinggah blogwalking :) salam perkenalan!
Hehe...cuba la.. シ
DeleteKalau guna daging kambing boleh tak?
ReplyDeleteBoleh jugak rase nye..tapi, tak panggil bulgogi la..sebab gogi means beef in korean..kalau tak silap zara la...hehe シ
Delete