Bahan Spaghetti :
1 peket spaghetti
Sedikit garam
2 sb minyak zaitun
Cara:
1. Didih kan air + garam + minyak zaitun.
2. Masukkan spaghetti dan masak hingga lembut.
3. Tos kan.
4. Siap!
Bahan :
Makanan laut ( udang, sotong )
Minyak zaitun - tumis
4 ulas bawang putih - tumbuk
1 st serbuk cili
Sedikit mix herbs
Sedikit lada hitam
Sedikit garam
¼ kiub pati ayam
Daun sup - hiasan
Cara :
1. Rebus seafood separuh masak. Tos kan. Jangan buang air rebusan !
2. Tumis bawang putih + minyak zaitun hingga kekuningan.
3. Masuk 1 senduk air rebusan seafood.
4. Masuk serbuk cili + mix herbs + lada hitam + garam + kiub pati ayam.
5. Masuk spaghetti + seafood. Kacau sebati.
6. Siap!
Sumber
Yummy.. Sedap :D
ReplyDeleteć·
DeleteNyum. Dapat bayangkan memang sedap!
ReplyDeleteMemang sedap! Hehehe..boleh la cuba.. ć·
Deleteargh ! SPAGETI !
ReplyDeleteć·
Deletemcm senang je buat ni..boleh lah try..hihihi..:)
ReplyDeleteSenang aje. Selamat mencuba.. ć·
DeleteMenangis tengok resepi ni... šš
ReplyDeleteKenapa sedap sgt ni....
Cis zara ni... haha.. >.<
Jangan la begitu Cik Kyra..hehe
DeleteTak pe, weekend nie boleh la cuba resepi nie... tak mo nangis², k.. ć·
Hahaha... tolong masakkan plzzzz...
Deletesedap ni...
ReplyDeletepsssttt thanks join segmen nak url blog #17. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/08/senarai-url-blog-17.html
fuhhh, memang nampak senang nak buatnya. kalau pergi kedai, mau nak cecah belas ringgit.
ReplyDeletehanisamanina.com
Kan...pastu, belom tentu kene ngan selera kita..
DeleteSedapnya..akak xpenah nak try spageti2 ni..blehla try lpsni..
ReplyDeleteTq for the resipi..akak salin ye. Jom jln2 ke blog akak.salam ukhuwah
Boleh.. sila kan.. selamat mencuba.. ć·
DeleteInsyaAllah..nanti Zara singgah blog akak.. ć·
Boleh.. sila kan.. selamat mencuba.. ć·
DeleteInsyaAllah..nanti Zara singgah blog akak.. ć·
nampak sedap. selalu makan spageti biasa je.
ReplyDeleteJemput ke blog saya.
www.nasznadzeri.com
Aduhsss..nampak pun dah cukup menyelerakan..apalagi kalau rasa...
ReplyDeleteAduhsss..nampak pun dah cukup menyelerakan..apalagi kalau rasa...
ReplyDeleteSedap aihhhh..kecur air liur aihhh...huhu
ReplyDelete