CLICK HERE !

Wednesday, 21 December 2016

IKAN PEKASAM GORENG





Bahan:

Ikan pekasam - tak perlu basuh
2 tangkai cili api - merah
                               - hijau
2 ulas bawang merah
Sedikit air asam limau



Cara:

1. Goreng ikan pekasam tanpa beras.
2. Kemudian, goreng beras + cili api + bawang merah hingga garing.
3. Tabur atas ikan pekasam.
4. Perah air asam limau atas ikan pekasam.
5. Siap!

14 comments:

  1. Sedapnya.. buat sahur nie memang best..
    Menu paling membuka selera..

    ReplyDelete
  2. selama nie xth buat... skg dh th... thanks sbb kongsi... hehe...

    ReplyDelete
  3. Ini kalau makan nasi panas-panas...satu periuk pun boleh hadap! hahaha

    ReplyDelete
  4. Sedap ni ikan perkasam makan nasi panas - panas. Tak sedar menambah 😀

    ReplyDelete
  5. apalagi pekasam banjarmasin,, sedapppp

    ReplyDelete
  6. sedapnya makan dengan nasi panas2. :D

    ReplyDelete
  7. halammaakkkkk aiiiii this is my all time fav!!! kalau makan dengan nasi je pun, confirm bertambah-tambah! ini menu wajib sahur bulan puasa. hehe :)

    ReplyDelete
  8. fav nii . .makan dengan nasi panas2 , tak pandang kiri kanan dahhh..

    ReplyDelete
  9. fevret sangat ni pekasam sepanjang pregnant ni. kadang ratah camtu je sampai lah encik suami marahh kalau kantoi kat dia >,<

    ReplyDelete
  10. ya Allah kecur air liur tengok ni! memang sedap sangat makan ikan perkasam ni :)

    ReplyDelete
  11. WAH ..SEDAP NI BILA MKN DGN NASI PANAS-PANAS

    ReplyDelete

CLICK HERE !