CLICK HERE !

Wednesday 21 December 2016

IKAN PEKASAM GORENG





Bahan:

Ikan pekasam - tak perlu basuh
2 tangkai cili api - merah
                               - hijau
2 ulas bawang merah
Sedikit air asam limau



Cara:

1. Goreng ikan pekasam tanpa beras.
2. Kemudian, goreng beras + cili api + bawang merah hingga garing.
3. Tabur atas ikan pekasam.
4. Perah air asam limau atas ikan pekasam.
5. Siap!

14 comments:

  1. Sedapnya.. buat sahur nie memang best..
    Menu paling membuka selera..

    ReplyDelete
  2. sedapnya
    cair air liur.. huhuh

    ReplyDelete
  3. selama nie xth buat... skg dh th... thanks sbb kongsi... hehe...

    ReplyDelete
  4. Ini kalau makan nasi panas-panas...satu periuk pun boleh hadap! hahaha

    ReplyDelete
  5. Sedap ni ikan perkasam makan nasi panas - panas. Tak sedar menambah 😀

    ReplyDelete
  6. apalagi pekasam banjarmasin,, sedapppp

    ReplyDelete
  7. sedapnya makan dengan nasi panas2. :D

    ReplyDelete
  8. halammaakkkkk aiiiii this is my all time fav!!! kalau makan dengan nasi je pun, confirm bertambah-tambah! ini menu wajib sahur bulan puasa. hehe :)

    ReplyDelete
  9. fav nii . .makan dengan nasi panas2 , tak pandang kiri kanan dahhh..

    ReplyDelete
  10. fevret sangat ni pekasam sepanjang pregnant ni. kadang ratah camtu je sampai lah encik suami marahh kalau kantoi kat dia >,<

    ReplyDelete
  11. ya Allah kecur air liur tengok ni! memang sedap sangat makan ikan perkasam ni :)

    ReplyDelete
  12. WAH ..SEDAP NI BILA MKN DGN NASI PANAS-PANAS

    ReplyDelete

CLICK HERE !